Matematik

hjælpefunktion

13. maj 2012 af blueshadow94 (Slettet)

Hvad er hjælpefunktionen til 1/x * ln(x)? det har jeg lidt svært ved at se. er der overhovedet en? jeg lider nemlig af en sygdom der gør at jeg er frataget fra skole rimlig ofte. Derfor har jeg ikke været til mat timerne og har så svært ved at integralregning


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af mathon

    

                                       ∫(1/x)·ln(x)dx = ln(x)·ln(x) - ∫ln(x)·(1/x)dx

                                      2∫(1/x)·ln(x)dx = ln2(x)

                                      ∫(1/x)·ln(x)dx = (1/2)·ln2(x) + k

 

 


Svar #2
13. maj 2012 af blueshadow94 (Slettet)

kan jeg få lidt tekst på, fordi jeg forstår det ikke helt :// undskyld

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af mathon

måske finder du det lettere

          med
                             u = ln(x)              du = (1/x)dx

                         
                          ∫ (1/x)·ln(x)dx = ∫ ln(x)·(1/x)dx = ∫ u du = (1/2)u2 + k = (1/2)·(ln(x))2 + k = (1/2)·ln2(x) + k
 

   


Skriv et svar til: hjælpefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.