Kemi

koncentration

13. maj 2012 af FosuZ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal finde procenten af eddikesyre i eddike.

Har følgende oplysninger.

n=0,0145mol

M=60g/mol

m=0,87g

Det er der i 14,5ml væske

Kan jeg bare sige (0,87g/14,5ml)*100=6%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af Star04 (Slettet)

Ja det tror jeg. Det ser i hvertfald rigtigt ud. 

Svar #2
13. maj 2012 af FosuZ (Slettet)

Ok, tak. Er der nogen som ved det med sikkerhed?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

Først og fremmest går jeg ud fra, at det er volumenprocent, du skal have udregnet  - for at bestemme masseprocent har du nemlig brug for massen af den endelige blandingen.

densitet for eddikesyre: 1,049g/mL

det tilsatte volumen er derfor 0,87g : 1,049g/mL=0,829361mL

volumenprocent=0,829361mL : 14,5 mL *100% =5,71973 vol%

 


Svar #4
14. maj 2012 af FosuZ (Slettet)

Tak, yderst brugbart.


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.