Matematik

vektorer

26. august 2005 af john vs. jon (Slettet)
a=(5 2) , b=(-3 4) og c=(2 t)

Bestem koordinatsættet til vektor BD, og bestem derefter koordinatsættet til vektor OD.

okay jeg sidder nok rinelig meget og stener med kan sgu ikk lige hitte den!! pisse irriterende! så hjælp mig lige lidt!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Øøh? Du må på en eller anden vis have nogle informationer om punkterne B og D. Ellers har du ikke en jordisk chance for at bestemme koordinatsættene til vektorerne BD og OD.

Skriv lige hele opgaveteksten ordret herinde.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Der mangler vist nogle oplysninger.

Svar #3
26. august 2005 af john vs. jon (Slettet)

hehe.. ja det er det jeg siger - stener lidt for meget..
slet ikk de rigtig oplysninger jeg har givet..den tager jeg på min kappe..

A(0,3) , B(4,4) og C(1,7)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2005 af allan_sim

#3. Der er stadig ikke oplysning om D. Er det tanken, at der skal dannes et parallelogram eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)

I så fald, i forlængelse af #4, hvorledes er dette parallelogram navngivet? Det er ikke ligegyldigt for placeringen af punktet D.

//Singularity

Svar #6
26. august 2005 af john vs. jon (Slettet)

okay.. starter lige forfra

A(0,3) , B(4,4) og C(1,7) lad D betegne fodpunktet af højden fra C på AB

Bestem koordinatsættet til vektor BD, og bestem derefter koordinatsættet til vektor OD.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Tegn en skitse af trekant ABC. D er fodpunktet for højden fra C på AB.

Såfremt I har haft om parameterfremstillinger for rette linjer, vil det være oplagt at anvende disse til løsning af foreliggende opgave.

//Singularity

Svar #8
27. august 2005 af john vs. jon (Slettet)

arrh det tror jeg ikk jeg skal bevæge mig derud… mindes ikk dette noget vi har haft..

tænkte lidt på noget ortogonale linjer:
AB*DC=0 ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Ortogonale linjer, ja.

Nuvel, hvis ikke I har beskæftiget jer med parameterfremstillinger, så bestem en ligning for hver af linjerne, som indeholder punkterne A og B hhv. C og D. Koordinatsættet til D er så skæringspunktet mellem linjerne.

//Singularity

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.