Kemi

kemic

13. maj 2012 af fati39

Hej

i morgen har jeg eksame og har et spørsmål

En opløsning af salpetersyre er 20,00masse% og har en densitet på 1,115 g/mL.

a) vis ved beregning at salpetersyreopløsning har en formel koncentration på 3,539 mol/L.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af kuerten15

Oplysninger:

HNO3 = 20,00 %

Massefylde = 1,115 g/mL

MW(HNO3) = 63,01 g/mol

Beregning:

1000 mL * 1,115 g/mL = 1115 g

1115 g * 0,20 = 223 g HNO3 i 1 L opløsning

223 g/L / 63,01 g/mol = 3,539 mol/L = 3,539 M


Svar #2
13. maj 2012 af fati39

TAK for din stor hjælp

 


Skriv et svar til: kemic

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.