Matematik

Hvordan finder jeg højden i en trekant?

14. maj 2012 af BoletteDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en trekant hvor jeg 2 vinkler og siden c.

<A = 34,1
<C = 24,4
|AB| (aka. c) = 10,3

Og jeg skal finde længden |AH| som er markeret på tegningen.. Men da højden ligger udenfor trekanten ved jeg ikke hvordan jeg finder højden

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Forlæng siden a så du kan tegne højden vinkelret på a-forlængelse


Svar #2
14. maj 2012 af BoletteDC (Slettet)

Ja men hvad gør man videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2012 af mathon

 

             ...ligger H på
                                                        AB's forlængelse ud over B?

                                       eller
                                                        CB's forlængelse ud over B?


Svar #4
14. maj 2012 af BoletteDC (Slettet)

Jeg har et billede her

 

Vedhæftet fil:Trekant...png

Brugbart svar (1)

Svar #5
14. maj 2012 af mathon

 

                                   |AH| = |AB|·sin(A+C)

 

      da nabovinklen til vinklen i en trekant er lig med summen af trekantens to øvrige vinkler


Svar #6
14. maj 2012 af BoletteDC (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg højden i en trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.