Matematik

hjælp til bestemmelse af: S (e^t-2)(e^t+2)dt

27. august 2005 af Jesper* (Slettet)
bestem:
S (e^t-2)(e^t+2)dt

hvordan skal jeg gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2005 af Duffy

Mener du i virkeligheden dette integral:


S(e^(t-2))(e^(t+2))dt ?


Duffy

Svar #2
27. august 2005 af Jesper* (Slettet)

nej, håber du har forstået det nu..

S ((e^t)-(2))((e^t)+2))dt

Svar #3
27. august 2005 af Jesper* (Slettet)

nej, håber du har forstået det nu..

S ((e^t)-(2))((e^t)+(2))dt

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Vink: "to tals sum gange de samme tals differens er lig kvadratet på første led minus kvadratet på andet led"

Brug det på integranden, inden du integrerer.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2005 af Duffy

Joh, jeg har forstået det nu.
Så jeg håber også du forstår
at løsningen er


S(e^t-2)(e^t+2)dt = 1/2*e^(2t) - 4 + k



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Næ, løsningen er tværtom

S[(e^t - 2)(e^t + 2)]dt = 1/2*e^(2t) - 4t + k

ikke sandt? ;-)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2005 af Duffy

#6:Joh, jeg kan se at der var smuttet et t i indtastningen...


Duffy

Svar #8
27. august 2005 af Jesper* (Slettet)

jeg kan godt se det.. men er ikke helt med hvordan I har fået det resultat..
kan I evt. uddybe det lidt mere, om hvordan I præcis har løst det..

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Brug vinket i #4 til at udregne

(e^t - 2)(e^t + 2)

og integrér dernæst resultatet.

//Singularity

Svar #10
27. august 2005 af Jesper* (Slettet)

jeg får ikke det resultat du har fundet frem til. ønsker en lille forklaring/mellemregning i din resultat..

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#10: Eftervis selv, at

(e^t - 2)(e^t + 2) = e^(2t) - 4

Integrér nu højresiden ledvist.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. august 2005 af Duffy

S(e^(2t) - 4)dt = Se^(2t)dt - S4dt =


1/2*e^(2t) - 4t + k


vha formlen

Se^(kt)dt = 1/k*e^(kt)



Duffy

Skriv et svar til: hjælp til bestemmelse af: S (e^t-2)(e^t+2)dt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.