Matematik

FORDOBLINGSTID!?

14. maj 2012 af chkr11 (Slettet)

y=10,5·1,044^x
y=10,5·1,0?44?^14
y=10,5·1,827287912
y=19,18652308

ca. 20 mio. indbyggere i år 2009.

Tallet 10,5 angiver indbyggertallet i millioner i Lagos i 1995.
Tallet 1,044 angiver den årlige gennemsnitlige tilvækst af indbyggere i millioner siden 1995.

a) Bestem fordoblingstiden for antallet af indbyggere i Lagos. ???
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af peter lind

Der står formodentlig formel for fordoblingstiden i din bog. Alternativt kan du løse ligningern 21 = 10,5*1,044x


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

fordoblingstiden = log 2 : log a


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2012 af mathon

generelt har du

                                  y = b·ax

og
                                  y2/y1 = aΔx

                                  2y1/y1 = aX2

                                  2 = aX2

                                  log(2) = log(a)·X2

                                  X2 = log(2) / log(a)             som anført i #2


Skriv et svar til: FORDOBLINGSTID!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.