Matematik

Parabelbue og kordinatsystem

14. maj 2012 af BoletteDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en parabelbue-port som er på sit højeste sted 3,5 m høj. Og porten er 2,8 m bred.
Jeg skal fastlægge et kordinatsystem, og bestemme en funktion for f, hvis graf beskriver parabelbuen. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Det kan fx. være, at du kender tre punkter,

f(-2.8/2) = 0     ,     f(2.8/2) = 0     og      f(0) = 3.5

f(x) = ax2 + bx + c


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2012 af mathon

 

                                f(x) = y = -(25/14)x2 + 3,5


Svar #3
14. maj 2012 af BoletteDC (Slettet)

#2


 

                                f(x) = y = -(25/14)x2 + 3,5
Hvordan får du 25 og 14 ind i billedet.. Er ret forvirret nu


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2012 af hesch (Slettet)

I  #1 er parablen placeret symmetrisk om y-aksen, hvilket også giver den enkleste udregning, idet dette medfører, at

b = 0   og

f(0) = 3,5  ⇒  c= 3,5

Tilbage står:

ax2 + 3,5 = 0   ⇒  a( ±1,4 )2 + 3,5 = 0  ⇒  a =  -3,5 / 1,42

I  #2 er det så valgt at omskrive dette ved:

a = ( -3,5 / 1,4 ) / 1,4  = -2,5 / 1,4 = -25 / 14

 

 


Skriv et svar til: Parabelbue og kordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.