Kemi

PH værdier

15. maj 2012 af Jenner707 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle 

 

Jeg sidder her og ved ikke helt hvordan man beregner PH værdien af Ba(OH)2 på  0,004 M 

nogen ideer? 

på forhånd tak :D 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2012 af mathon

OH- er en stærk base
hvorfor

                     [OH-] = 2·c(Ba(OH)2) = 2·(0,004 M) = 0,008 M

                     pOH = -log([OH-]) = -log(0,008) = 2,1

ved 25ºC
                     pH = 14 - pOH = 14 - 2,1 = 11,9


Svar #2
15. maj 2012 af Jenner707 (Slettet)

okay tak troede kun man kunne  tage -log(H3O) g for att finde PH, men så blev jeg det klogere :D 


Skriv et svar til: PH værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.