Matematik

HJÆLP - reducer

15. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Har lidt problemer med at reducere disse udtryk. 

a) 3b - 4a - (2b + a) 

b) (2x+3)^2+6(1-2x)

 

På forhånd Tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2012 af nielsenHTX

a)

det er en minus parentes, altså skiftes der fortegne for alle led i parentesen

b) gang 6 ind på hvert led i parentesen.

den første parentes er af typen (c*a+b)2=c2*a2+2cab+b2 her er a=x , b=3 og c=2


Svar #2
15. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Kan du ikke vise hvordan? Har virkelig prøvet og kan ikke få det til det rigtige resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2012 af nielsenHTX

#2 hvad af det i #1 forstå du ikke?


Svar #4
15. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Har prøvet din metode og jeg fik ikke rigtig resultat, så det hele!


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2012 af nielsenHTX

#4

a) 3b - 4a - (2b + a) =3b-4a-2b-a= fortsæt selv

b) (2x+3)^2+6(1-2x)= 22x2+2*2*3*x+32+6-2*6x= fortsæt selv

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

3b-4a-2b-a=5a-b

2x^2+3^2+2*3*2+6-12x=2x^2+9+12+6-12x=2x^2+27-12x


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2012 af nielsenHTX

#6 du glemmer et x i leddet 2*2*3*x


Svar #8
15. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

2x^2 + 3^2 + 2 *2 *3 * x + 6 - 12x

2x^2 + 9 + 12 * x + 6 - 12x

Hva så?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du glemmer også at kvadrere 2 i (2x)2 = 22·x2 = 4x2 .


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2012 af nielsenHTX

#8

22≠2 men 22=4

4x^2 + 9 + 12 * x + 6 - 12x    ja hvad gør man når man reducer.... saml !

hvor mange x2 'er er der..

hvor mange x'er er der

hvad er konstanten....


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2012 af ghrdyhrhj (Slettet)

a) 

3b - 4a - ( 2b + a ) ⇔

3b - 4a - 2b - a ⇔

b - 5a

 

b)

( 2x + 3 )2 + 6( 1 - 2x ) ⇔

( 2x + 3 ) • ( 2x + 3 ) + 6 • ( 1 - 2x ) ⇔

4x2 + 6x + 6x + 9 + 6 • ( 1 - 2x ) ⇔

4x2 + 12x +9 + 6 • ( 1 - 2x ) ⇔

4x2 + 12x + 9 + 6 - 12x ⇔

4x2 + 15


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du kan ikke bruge "ensbetydende med" (⇔) mellem udtryk, der er lige store. Her skal man benytte lighedstegn = .


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. maj 2012 af ghrdyhrhj (Slettet)

#12 Vil du for en god ordens skyld forklare hvornår man bruger 'hvis-så' (⇒) og 'ensbetydende med' (⇔)? Jeg kan forstå at jeg ikke har forstået deres funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Man bruger ⇔ mellem udsagn, der er ækvivalente (har samme sandhedstabel), mens man bruger = mellem udtryk, der er ens.

"x2 + 6x + 9" er et udtryk , der er lig med (x + 3)2 , og vi kan skrive

      x2 + 6x + 9 = (x + 3)2

"72 = 49" er et sandt udsagn; "16 = 4·4" er et andet sandt udsagn, og vi kan skrive

      72 = 49 ⇔ 16 = 4·4

"5 = √π" er et falsk udsagn; "8 = -3" er et andet falsk udsagn, og vi kan skrive

      5 = √π ⇔ 8 = -3

"x = 72" er et åbent udsagn i x, der er sandt, hvis og kun hvis x = 49 , og vi kan skrive

      x = 72 ⇔ x = 49


Skriv et svar til: HJÆLP - reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.