Matematik

Isolere t

16. maj 2012 af rexden1 - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Nogen som kunne være behjælpelig med at isolere t i følgende, synes ikke lige jeg får det til at fungere:

s = t -   1/ t

Jeg er selv nået hertil:

s = t -   1/ t  = (t2-1) / t


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af mathon

                                               t = (s ± √(s2+4)) / 2


Svar #2
16. maj 2012 af rexden1

Det kunne jeg har også have fundet med maple eller lommeregner, men hvordan kom du frem til det uden brug af disse ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. maj 2012 af mathon


                                s = t - (1/ t)               t≠0

                                st = t2 - 1

                                t2 - st - 1 = 0

                                        t = (s ± √((-s)2- 4·1·(-1))) / 2

                                        t = (s ± √(s2+4)) / 2

 


Skriv et svar til: Isolere t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.