Kemi

stofmængdekoncentration

16. maj 2012 af IsabellaMy (Slettet)

Hej

Jeg sidder og læser til eksamen i kemi C

Jeg sidder lige nu og skal forklare stofmængdekoncentration.

Formlen er jeg med på:     c =  n / V

MEN!   Når jeg så rent praktisk taster det ind for et specifikt ex fra et forsøg om c-vitaminer, får jeg ikke det korrekte svar!

Jeg VED at:

n(NaOH) ÆKV = 0,00085 mol

V(NaOH) ÆKV = 0,00085 L                  

c(NaOH)  =  0,1 M

Jeg skal bare påvise at ligningen virker.

Men når jeg taster det ind får jeg 

c = 1 M ???

Hvad sker der lige for nullet??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

Prøv at skrive hele opgaven ind - det kunne godt se ud til, at der mangler en vigtig information eller to.


Svar #2
16. maj 2012 af IsabellaMy (Slettet)

Den egentlige opgave er:

1.    Stofmængden af NaOH ved ækvivalenspunktet:

Formlen:       n =  c x V

n = Stofmængden af NaOH              ?   Antal mol af NaOH
c = Koncentrationen af NaOH           ?  0,1 M  (mol/L)
V = Volumen af tilsat NaOH ved ÆKV. punktet      ?  8,5 mL   Omregnes til liter:             8,5/1000 = 0,00085 L
   
        n (NaOH)ækv =   c (NaOH) x  V (NaOH)ækv  

?   0,1 mol/L  x  0,00085 L  =  0,00085 mol

Jeg skal så bruge den som eksempel på hvordan man udregner c(NaOH)  hvis den var den ukendte.

 

?  En opløsnings:        Stofmængde    x    Volumen    =   Stofmængdekoncentrationen


FX (Fra forsøget)


- Hvis vi IKKE havde kendt    NaOH koncentration 
- MEN   vi istedet kendte      n(NaOH)        og        V(NaOH)     
             n = 0,00085 mol            V = 0,00085 L


C(NaOH)  =  n(NaOH) ækv  /  V(NaOH)ækv
?  0,00085 mol   /   0,00085 L   =    ???????  mol/L


Svar #3
16. maj 2012 af IsabellaMy (Slettet)

Spørgsmåls tegnene var oprindeligt pile ;)  - IKKE ment som reaktions pile

Bare et spørgsmål om hvordan det opstilles overskueligt for mig selv. En privat smagssag :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2012 af mathon

8,5 mL   Omregnes til liter:             (8,5 mL) / (1000 mL/L) = 0,0085 L


Svar #5
16. maj 2012 af IsabellaMy (Slettet)

ARRHHHHH!!! :)  Jamen altså.. Tænkte nok det var et spørgsmål om ikke at se skoven for bare træer!

Tak fordi du ville se på det med friske øjne :)

 


Skriv et svar til: stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.