Kemi

Reaktionshastigheden

18. maj 2012 af MetteNielsen1993 (Slettet)

Hej jeg fik opgaven:

 

Hvad er reaktionshastigheden for følgende reaktioner?

a. 2 N2O5(g)⇔¤NO2(g)+O2(g)

    v=k*[N2O5]

 

Hvordan løser jeg den?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2012 af mathon

 

                v = -d[N2O5]/dt = k · [N2O5]


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2012 af mathon

                                    (1/[N2O5])dN2O5] = -k dt

                                    ∫ (1/[N2O5])dN2O5] = -k dt

                                     ln([N2O5]) = -k·t + ln([N2O5]o)


                                    [N2O5] = [N2O5]o·e-k·t                                  da eα+β = eα · eβ


Skriv et svar til: Reaktionshastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.