Matematik

geometrisk argumenter

18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

Hej med jer

Jeg sidder med en rigtig farlig opgave, som jeg har prøvet at kæmpe med, dog er jeg blevet spist.

Leder efter en modig prins eller prinsesse til at redde mig ud af det..

Opgaven er vedlagt.

 

Please some one. Help me!

 

 

 

Vedhæftet fil: 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvad er D?

Der er ikke noget D på tegningen - ?

Se iøvrigt opgaven lige under din . . .

;-)


Svar #2
18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

D er M:)


Svar #3
18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

undskyld forkert tegning.. 2 sek


Svar #4
18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

Her er den rigtige opg med rigtige trekant :)

Vedhæftet fil:5.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Er man forvirret ?  ;-)


Svar #6
18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

Ja den har jeg set, det er faktisk en veninde jeg kender, der har sat den ind :)

Den havde jeg lavet i forvejen, men det er bare denne her jeg har svært ved :(


Svar #7
18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

Ja lidt :p


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Ensvinklede trekanter:

CD / AD = BD /CD

Gang overkors

;-)


Svar #9
18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

dvs. CD * CD og AD * BD ?


Svar #10
18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

men hvorfor har du flyttet om på det?


Svar #11
18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

kan man bruge pytagoros eller kvadratet på en toledet str i denne sammenhæng? :S forstår det ik rigtigt.. vil du ik lige uddybe det. det ville være en stor hjælp :S


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

dvs. CD * CD og AD * BD ?

Ja - og det vat jo det, du skulle bevise . . .

- er der noget, du ikke er med på ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Du har her hele 3 ensvinklede trekanter

I ensvinklede trekanter er de ensliggende sider proportionale

Dvs. a1 / a2 = b1 / b2   osv.

Her finder jeg så ensliggende sider i trekanterne, og opstiller de samme forhold for dem.

Prøv selv at konstatere, at siderne i brøkerne er ensliggende to og to . . .

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Ensvinklede trekanter:

CDB ~ ADC

CD er den lange katete i CBD og ensliggende med den lange katete i ADC, som er AD

BD er den korte katete i CDB og ensliggende med den korte katete i ADC, som er CD        - altså:

CD / AD = BD /CD

Gang overkors

CD2 = AD * BD, hvilket skulle bevises

- Bedre nu ?    ;-)


Svar #15
18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

hmm.. det vil jeg lige tænke over et øjeblik, men tusind tak :)


Svar #16
18. maj 2012 af denseje123 (Slettet)

jaa tusind tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sætningen, der bevises i den opgave, er den kendte sætning, at højden i en retvinklet trekant er mellemproportional mellem de stykker, hvori den deler hypotenusen.


Skriv et svar til: geometrisk argumenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.