Kemi

hjælp, det haster!!! stofmængdeforholdet og mere!

19. maj 2012 af mumsm (Slettet) - Niveau: C-niveau

har virkelig brug for hjælp da jeg er gået i stå! 

 

Bestem stofmlngdeforholdet n(H_2O_2)/n(S_2O_3^2-) ud fra de afstemte reaktionsskemaer. 
De afstemte reaktionskemaer: 

1) H_2 O_2 (aq)+ 2I^- (aq)+2H^+→ 2H_2 O(l)+I_2 (aq)

2)I_2 (aq)+2S_2 O_3^2-  (aq)→ 2I^- (aq)+S_4 O_6^2- (aq)

 

Beregn stofmængden af H_2O_2 i analysen og dermed koncentrationen af H_2O_2 i OXYDOL

 

Hvordan gør man!!! hjælp!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Skriv det dog ordentligt op.

Der gælder ifølge reaktionsskema 1, at

n(H2O2)/n(I2) = 1/1 ⇔ n(H2O2) = n(I2)

Der gælder ifølge reaktionsskema 2, at

n(I2)/n(S2O32-) = 1/2

Og da

n(H2O2) = n(I2)

så fås ved indsættelse i forrige ligning, at

n(H2O2)/n(S2O32-) = 1/2

 

Hvis du skal beregne stofmængden, er du nødt til at give flere informationer. Hertil skal du kende molarmassen og massen af stoffet.


Skriv et svar til: hjælp, det haster!!! stofmængdeforholdet og mere!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.