Samfundsfag

Det senmoderne samfund

19. maj 2012 af Sarah1x (Slettet)

Hej :D

jeg har nogle spørgsmål omkring unge i det senmoderne samfund, er virkelig i tvivl om hvad jeg skal skrive håber der er en der kan hjælpe...

2. Hvordan kommer indivudaliseringen til udtryk hos de unge og hvordan påvirker det dem?

3. Hvilke forklaringer giver Giddens og Thomas Zeihe på den øgede individualisering.


Brugbart svar (3)

Svar #1
19. maj 2012 af hsg

Ziehe kritiserer jo individualiseringen for at gøre unge desillosioneret og egocentreret. Dette fører i følge Ziehe til identitetslukning. dette løses i følge Ziehe igennem decentrering - altså præsentation af et fremmed stof (god anderledeshed)

Giddens mener at senmoderniteten resulterer i en manglende fælles kultur. ziehe kalder dette for kulturel frisættelse. derfor skal det enkelte individ tilegne sig en livsstil. grundet denne frisættelse er individet nødsaget til at selv at sorterer i den konstante strøm af information fra omverdenen, således at det passer til deres egne indre narrativer.

konsekvensen er at mennesket på forhånd er overladt til sig selv.

senmodernitet og postmodernitet mener jeg er begreber om samme epoke. denne epoke er præget af de store fortælllingers fald (store fortællinger som religion, dannelseskultur osv). Derfor taler om de små fortællinger som præger samfundet, som netop resulterer i individualisering.


Skriv et svar til: Det senmoderne samfund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.