Matematik

Trigonometri

19. maj 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er ha=12,14 & vinkel B =27,4º & vinkel C=58,3º.

Beregn siderne i trekanten.

Nogle som kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af SuneChr

To retvinklede trekanter                         sin B = ha / c                 sin C = ha / b


Svar #2
19. maj 2012 af Geeek (Slettet)

Ja men jeg har facit men får stadig det forkerte svar...kan du lave nogle udregninger ? jeg kan ikke rigtigt finde andre vinkler da jeg jo ikke kender andre vinkler end C=90 i de to retvinklede trekanter...


Svar #3
19. maj 2012 af Geeek (Slettet)

ligemeget ...har fundet ud af det:) tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2012 af SuneChr

b = 14,27    c = 26,38

a kan beregnes v.h.a. sin relationen, idet vi kender A.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

# 2

Forkert - du kender jo osse v(B) og v(C) - ikke ?

- og dermed osse v(A) 

  ;-)


Svar #6
19. maj 2012 af Geeek (Slettet)

#5

Men det er ikke vinklerne for de retvinklede men kun for den vilkårlige...

 

#4 jeg brugre cos-relationen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, der er tale om en generel trekant. Man kender de to vinkler B og C og derfor også vinkel A, da vinkelsummen er 180º . Højden ha giver de to sider b og c som vist i #1, og sinusrelationen giver så den sidste side a. Siden a kan også findes ved hjælp af en cosinusrelation, men det er lidt simplere med sinusrelationerne.


Svar #8
19. maj 2012 af Geeek (Slettet)

#7

Tak for hjælpen :) Har lavet det korrekt nu.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.