Matematik

Bestem forskrift og værdimængde

19. maj 2012 af canimsiin2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ved bestemmelse af den såkaldte ”idealvægt” for mænd benytter man ifølge visse kilder flg. tommelfingerre¬gel:

Når en mands kropshøjde angivet i cm fratrækkes 100 cm, fås mandens såkaldte mellemtal.
8% af mellemtallet trækkes  fra mellemtallet, og resultatet heraf angiver mandens idealvægt i kg.
Reglen gælder med rimelighed for mænd med kropshøjden fra og med 150 cm til og med 200 cm.

2.1 Bestem en forskrift for idealvægten for mænd som funktion af kropshøjden.
Vis desuden, at funktionens forskrift kan skrives på formen f(x) = ax + b (så f er en lineær funktion) for højden x mellem 150 cm og 200 cm.

2.2 Angiv værdimængden for f og tegn funktionens graf.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kald kropshøjden (i cm) for x og idealvægten (i kg) for f(x). Læs teksten i opgaven og oversæt den til en forskrift for f(x).


Svar #2
19. maj 2012 af canimsiin2 (Slettet)

Mellemtal = x – 100
100/100=1
8/100=0,08
Dvs. 1 + 0,08 = 1,08
        x – 100 – 8 = x – 108
        f(x) = 1,08x – 108

der er noget her men ved ikke om det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Man skal jo trække 8% af mellemtallet fra mellemtallet, så idealvægten er da 92% af mellemtallet:

f(x) = 0,92·(x -100) = 0,92·x - 92 ,   150 ≤ x ≤ 200 .


Svar #4
19. maj 2012 af canimsiin2 (Slettet)

kan du ikke lige vise hvordan du er kommet til 0,92 og 92 ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Forstår du ikke, at når man fjerner 8% af noget, har man 92% af dette tilbage?

(x - 100) · (1 - 0,08) = (x - 100) · 0,92 = 0,92·x - 92 .


Svar #6
19. maj 2012 af canimsiin2 (Slettet)

Hvordan skal jeg finde værdimængden ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Værdimængden er intervallet [f(150) , f(200)] .


Svar #8
19. maj 2012 af canimsiin2 (Slettet)

OKI SUPER .! tak for hjælpen ..


Svar #9
19. maj 2012 af canimsiin2 (Slettet)

 

2.4 Angiv en forskrift for den omvendte funktion til funktionen f og forklar, hvad den beskriver. Gør rede for, at denne funktion også er lineær.

en forskrift til denne her :

Idealvægt = 0,92•x - 92
       81 kg = 0,92•x - 92
    81 + 92 = 0,92 • x
           173/0,92 = x
           188 = x


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Du skal lave en funktion, der gør, at du kan regne tilbage og finde højden af en person, hvis du kender personens idealvægt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Af funktionen

y = 0,92·x - 92

skal man så isolere x som funktion af y .


Skriv et svar til: Bestem forskrift og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.