Matematik

Hjælp tak

20. maj 2012 af bananman (Slettet)

Hej, jeg har en opgave som jeg har svært ved jeg har fået en regneforskrift som jeg så skal bruge til at finde en afstand

forskriften: 93 * e^(-0,008x) + 42 * e^0,008x - 122

og så får jeg af vide at x er i meter.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Der mangler en  oplysning


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af MSN6079 (Slettet)

Det vil være bedre hvis du kan lægge opgaven ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Oprettelse af indlæg

    ....
    Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.
    ....

Læs mere på --> betingelserne


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jeg er helt enig i, at hele opgaven skal formuleres, så vi ikke behøver gætte vildt. Måske drejer det sig om ligningen

93 · e-0,008x + 42 · e0,008x - 122 = 0 ,

der er en forklædt 2.-gradsligning i y = e0,008x .


Svar #5
20. maj 2012 af bananman (Slettet)

Det er en bro, og så har jeg fået af finde afstanden mellem bropilene som er i meter. Så jeg har jeg også fået opgavet hvor lang den yderste er, den er 13 m.    #4: Skal den ikke laves til en kamufleret andengradsligning?


Svar #6
20. maj 2012 af bananman (Slettet)

 

*Det er en bro, og så har jeg fået til opgave at finde afstanden mellem bropilene som er i meter. Så har jeg også fået oplyst at den yderste bropil , er 13 m.    

#4: Skal den ikke laves til en kamufleret andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#6

??????? Har du ikke et billede af figur?

93y-1 + 42y - 122 = 0

93 + 42y2 - 122y = 0        (eksisterer ikke)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv at forklare, hvad dit udtryk

93 · e-0,008x + 42 · e0,008x - 122

repræsenterer. Og se nu at få formuleret hele opgaven. Hertil hører eventuelle tegninger og figurer.


Svar #9
20. maj 2012 af bananman (Slettet)

Her er figuren med opgaven

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man skal så løse ligningen

93 · e-0,008x + 42 · e0,008x - 122 = 13 ,

som er en 2.-gradsligning i e0,008x . Ligningen har to rødder, x1 og x2, og afstanden mellem bropillerne er så |x2 - x1|


Svar #11
20. maj 2012 af bananman (Slettet)

Hvordan skal jeg så løse den altså hvad er a, b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ligningen bliver jo så

93 · e-0,008x + 42 · e0,008x - 135 = 0 , eller

42 · (e0,008x)2 -135 · e0,008x + 93 = 0 ,

der er en 2.-gradsligning i e0,008x med diskriminanten 2601 = 512 , så man finder pæne løsninger for e0,008x .

 


Skriv et svar til: Hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.