Matematik

log..

20. maj 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :) kan i hjælpe mig?

Afgør for hver af nedenstående funktioner om den er voksende eller aftagende, og angiv desuden vækstraten i procent:

F(x)=0,5e-1,3x

 

jeg har sagt den er aftagende og at 0,272532-1 = - 0,727468 = -72,75 %

så den er aftagende og vækstraten i procent er -72,75%

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af mathon

 

                     Ja
                                      y = 0,5·0,272532x


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af SuneChr

Eksponentiel udvikling    y = b·ax    er altid

aftagende for  0 < a < 1     og

stigende for          a > 1

# 0  Bemærk  negativ koefficient til eksponenten.

 


Svar #3
20. maj 2012 af sexysofie (Slettet)

men hedder det -72,75 eller bare 72,75?

altså er der forskel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af mathon

   

                             spørger du, om der er forskel på positiv og negativ vækst?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2012 af SuneChr

a = 0,272532   og

r  =  a - 1          ⇔       r  =  - 0,727468         ⇔        r  =  - 72,7468%      (r kaldes vækstraten)

For r > 0   er funktionen voksende

for r < 0  er funktionen aftagende.

Det er rigtigt, at r skal anføres med minus foran.


Skriv et svar til: log..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.