Fysik

El Lære

20. maj 2012 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

 

--------------R1--------------L-------

                                                       ------------R3----------C-----------

----------------------R2---------------

 

Hej jeg har lige en opgave i El jeg ikke kan gennemskue

OPG:

Komponenterne i det vidste kredsløb har disse værdier

R1=250 ohm

R2=1000 ohm

R3= 200 ohm

L=540 mH

f= 50 Hz

U for hele kredsen= 120 V

Kapasitansen C har en størrelse, som medføre at faseforskydningsvinklen for den samlede kreds er 0 grader

 

Beregn C i μF

Spørgsmål hvordan dælen gør jeg lige det når jeg ikke kender min Xc Som jeg kan sætter ind i min formel 1/2*π*f*Xc)  ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af hesch (Slettet)

Du skal anvende LaPlace transformation, i.e. impedansen i de tre grene bliver:

R1 + sL

R2

R3 + 1/(sC)

Beregn samlet impedans i kredsen, ved parallel, serieforbindelse, og bestem C således at koefficienter til s bliver = 0.

Herved elimineres imaginærdelen i impedansen og fasedrejning dermed 0.  ( s = jω )

Værdien for U er ligegyldig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2012 af hesch (Slettet)

Din formel skal hedde:    Z = 1 / ( 2 * π * f * C )  = 1 / ( ω * C ) ,  hvor Z er den absolutte værdi af impedansen, men skrevet på den måde får du jo ikke meget fasedrejning ud af det.

Det får du hvis skriver det som:   Z = 1 / ( jω * C ) ,  hvor j2 =  -1.

Ved sinus-formet strøm / spænding er s = jω,  og altså:

Z(s) = 1 / ( sC ) 


Skriv et svar til: El Lære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.