Matematik

Skæringspunkter med koordinatakserne

20. maj 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at lave denne opgave,  men jeg er i tvivl om det er rigtigt det jeg gøre.

jeg har de her tre ligninger for 3 planer

x-6y+2z+4=0

4x+2y-2z-5=0

-8x-4y+4z+10=0

Opgaven siger:

Angiv planernes skæringspunkter med koordinatakserne

Hvis vi nu tager den første ligning, og jeg skal finde skæring med y-aksen så sætter jeg x og z= 0

så koordinaterne kommer til at hedde     (  0, -2/3,0) er det rigtigt eller skal jeg derefter sætte y og z=0 og finde x og derefter sætte x og y= 0 for at finde z


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af peter lind

Det er rigtigt det du gør


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

For hver plan skal man finde planens skæringspunkter med x-aksen, med y-aksen, og så med z-aksen, på den måde, som du beskriver til sidst.


Svar #3
20. maj 2012 af Glans (Slettet)

Hmm, jeg er lidt forvirret lidt nu.  Så hvis jeg vil finde punkterne for planen alfa, og vil finde skæring med x-aksen så skal jeg sætte y og z=0 og derefter sætte x og z=0 hvis jeg vil finde y-aksens skæring og så sætte y og x=0 for at finde skæring med z-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af peter lind

Det et helt rigtigt


Skriv et svar til: Skæringspunkter med koordinatakserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.