Matematik

hjælp til nulreglen

20. maj 2012 af Monoman (Slettet)

hej jeg har fået denne her (x-1)(x^2-9) = 0 til at give 3 ved at bruge nulreglen. kan det passe?

 

x-1= el. x=1

x^2-9 el. kvadratroden af x^2 = kvadratroden af 9

og da x^2 går væk har vi kun kvadratroden af 9 hvilket er 3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke helt korrekt. Ligningen x2 -9 = 0 faktoriseres som

(x+3)(x-3) = 0 , dvs

x = -3 el. x = 3,

foruden løsningen til den anden ligning x-1 = 0 .


Skriv et svar til: hjælp til nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.