Matematik

Monotoniforhold

20. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

En funktion f er givet ved
f(x)= x^3 - 3x^2 - 9x

Bestem monotoniforholdene for f 

HJÆLP..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af nielsenHTX

bestem først

f '(x)

løs så

f '(x)=0

og brug at hvis

f '(x)<0 er f(x) aftagende og

f '(x)>0 er f(x) stigende

det skal du bruge i hvert interval mellem toppunkterne


Svar #2
20. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Hvordan skal jeg skrive mine monotoniforhold? Når jeg har nulpunkterne x = 3, og x=-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2012 af mathon

                     
                          genlæs #1's
                          linje 6 og 7


Svar #4
20. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Det hjælper mig ikke særlig meget, når jeg ikke forstå det..:S


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2012 af mathon

sammenhængen  

                          når f '(x) > 0 for x∈]a;b[ er f(x) monotont voksende i intervallet

                          når f '(x) < 0 for x∈]a;b[ er f(x) monotont aftagende i intervallet
 

skal man forstå for egenhændigt at kunne
klarlægge en differentiabel funktions monotoniforhold

 


Svar #6
20. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Men er det så at f(x) er

voksende i ]-uendeligt;-1]

aftagende i [-1:3] 

stigende i [3;uendeligt[


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2012 af mathon

 
 Ja næsten

                       

voksende i [-uendeligt;-1[

aftagende i ]-1:3[

stigende i ]3;uendeligt]


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2012 af nielsenHTX

#6

korrekt bortset fra at punkterne ikke skal være med. (-1 og 3)


Svar #9
24. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Hvad er punkterne så :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2012 af mathon

 

                        for x = -1 og x = 3 er der lokale/globale ekstrema


Svar #11
24. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Hvad er punkterne så :S


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.