Matematik

Kuglensligning

20. maj 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal bestmme kuglens centrum og kuglens radius.

 

jeg har fået ligningen som er :   x^2-24+y^2+8y+z^2 - 2z=123

og jeg har omformet ligningen til (x-0)^2+(y-4)^2+(z-1)^2-16-1-24=123

skal jeg flytte de -16-1-24 over til 123 så det  i alt bliver 164 eller skal jeg flytte de 123 over til venstre siden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Alle konstanter flyttes til højre side efter kvadratkompletteringen, i overensstemmelse med formen

(x - a)2 + (y - b)2 + (z - c)2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af Mathematician (Slettet)

Man plejer at have radius2 på højre side. 


Svar #3
20. maj 2012 af Glans (Slettet)

hvis jeg flytter konstanter over til højre siden, så bliver det  164 og man skal ALTID tage kvadratroden så? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af Mathematician (Slettet)

#3 Ja, man skal så. 


Svar #5
20. maj 2012 af Glans (Slettet)

okay, tak. Hvisjeg tager kvadratroden af 164 så giver det 2*√41 er det så radius eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Højresiden er jo r2 , så kuglens radius er kvadratroden af tallet på højre side. Man skal kun tage kvadratroden, hvis man ønsker værdien for kuglens radius.

#5 -- Ja, det er kuglens radius.


Svar #7
20. maj 2012 af Glans (Slettet)

Okay, mange tak. Hvis jeg blliver bedt om at finde centrum og radius skal jeg så tage kvadratroden på højre siden for at få radius


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2012 af Mathematician (Slettet)

#7 http://da.wikipedia.org/wiki/Kugle


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Prøv at genlæse #6. Formen i #1 er jo kuglens ligning, hvor (a;b;c) er koordinaterne til kuglens centrum, og r er dens radius.


Skriv et svar til: Kuglensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.