Matematik

Differentialligningen

20. maj 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Please someone, skal virkelig brug hjælp med følgende opgave. Den burde løses uden hjælpemidler, men kan simpelthen ikke sætte alle brikke på plads. Må meget gerne så slavisk som muligt. Tusind takker.

 

Undersøg, om f(x)=e4x-2x2-x-1/4  er en løsning til differetialligningen      dy/dx=4y+8x2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt den givne funktion f(x) = e4x-2x2-x-1/4 i differentialligningen. Udregn f '(x) og 4·f(x) + 8x2 . Hvis de to udtryk er ens, er f(x) en løsning til differentialligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af peter lind

Find f'(x) og beregn 4y+8x2. Hvis de 2 udtryk er ens er f(x) en løsning


Svar #3
20. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#1


Indsæt den givne funktion f(x) = e4x-2x2-x-1/4 i differentialligningen. Udregn f '(x) og 4·f(x) + 8x2 . Hvis de to udtryk er ens, er f(x) en løsning til differentialligningen.

Ja, hvis jeg vidste hvordan man udregner det så ville jeg ikke oprettede dette spørgsmål. Jeg har bedt om en trinvis løsning på følgende opgave)


Svar #4
20. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#2


Find f'(x) og beregn 4y+8x2. Hvis de 2 udtryk er ens er f(x) en løsning

 

Ja, hvis jeg vidste hvordan man udregner det så ville jeg ikke oprettede dette spørgsmål. Jeg har bedt om en trinvis løsning på følgende opgave)


Svar #5
20. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#1


Indsæt den givne funktion f(x) = e4x-2x2-x-1/4 i differentialligningen. Udregn f '(x) og 4·f(x) + 8x2 . Hvis de to udtryk er ens, er f(x) en løsning til differentialligningen.

 

Ja, hvis jeg vidste hvordan man udregner det så ville jeg ikke oprettede dette spørgsmål. Jeg har bedt om en trinvis løsning på følgende opgave)


Svar #6
20. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#2


Find f'(x) og beregn 4y+8x2. Hvis de 2 udtryk er ens er f(x) en løsning

 

Ja, hvis jeg vidste hvordan man udregner det så ville jeg ikke oprettede dette spørgsmål. Jeg har bedt om en trinvis løsning på følgende opgave)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3, #4, #5, #6

Du må have lært, hvordan man differentierer elementære funktioner som de led, der indgår i f(x). Differentier funktionen, hvorved man bestemmer den afledede f '(x) . Dernæst udregner man 4·f(x) + 8x2 , og man sammenligner så de to udtryk. Se #1.

Hvad er ideen med at gentage det samme spørgsmål 4 gange?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2012 af SuneChr

Mellem # 6 og 7

Til alle gentagelserne:  Du har vel lært at differentiere, når du spørger til råds om en differentialligning? Så er de meget klare anvisninger ikke klare nok?

Reduceringsarbejde kræver tid, tålmodighed, ja.


Svar #9
20. maj 2012 af brainiak (Slettet)

Jeg fandt f´(x) og det giver  f´(x)= 4*e4x-4x-1   hvad kommer bagefter?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Genlæs svarene, du allerede har fundet. Det drejer sig om at følge en simpel instruktion.


Svar #11
20. maj 2012 af brainiak (Slettet)

Jeg er ret sikker på at  jeg har udtrykt mig præcist om at jeg har brug for en trinvis løsning på følgende opgave, så kan jeg bruge det som en eksempel. Jeg har ikke behov for vejledning, men LØSNING.


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Løsningen ligger netop i at følge vejledningen. Du (eller din lommeregner) har allerede differentieret funktionen. Beregn nu højresiden som angivet i #1. Det er udtrykt meget præcist ovenfor.


Svar #13
20. maj 2012 af brainiak (Slettet)

 Skal man bare indsætte f´(x)= 4*e4x-4x- ind i 4·f(x) + 8x2  f(x) plads og udregne?

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej. Man skal indsætte forskriften for f(x) i udtrykket 4·f(x) + 8x2 . Det er jo tydeligt f(x), der indgår på højre side, ikke f '(x).


Svar #15
20. maj 2012 af brainiak (Slettet)

Ok, nu får jeg noget der ligner dette: 4*e4x-4x-1=4*e4x-2x2-x-1/4+8x2


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du har jo ikke udregnet 4·f(x) + 8x2 korrekt. Man udregner 4·f(x) ved at gange hvert led i f(x) med 4 .


Svar #17
20. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#16


#15

Du har jo ikke udregnet 4·f(x) + 8x2 korrekt. Man udregner 4·f(x) ved at gange hvert led i f(x) med 4 .

Nu har det, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.