Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Kan reklamepenge svare sig?

22. maj 2012 af fyboen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har følgende opgave, og er meget i tvivl om hvordan jeg skal løse den. Jeg har regnet lidt på både profitten og også forsøgt mig med noget reklame-elasticitet jeg fandt på nettet, men jeg synes ikke jeg får noget endegyldigt svar på spørgsmål a. Måske nogle har en god ide? 

Antag, at en monopolist overvejer at bruge 500.000 kr. på en stor reklamekampagne. Efterspørgslen på monopolistens produkt er givet vedp = 150−3q Hvor q er outputmængden målt i tusind kr. Ved at gennemføre reklamekampagnen forventer monopolisten, at efterspørgslen på hans produkt vil ændre sig til:
p = 200−4q Monopolistens omkostninger (ekskl. omk. forbundet med reklamekampagnen) er c(q) = 30q.

a) Underantagelseafatmonopolistensforventningeromkringreklamekampagnenseffektpå efterspørgslen holder stik, er det da fordelagtigt for monopolisten at gennemføre reklamekampagnen?
b) Hvad er det maksimale beløb monopolisten vil være villig til at investere i denne reklamekampagne?

Mvh.

T


Skriv et svar til: Kan reklamepenge svare sig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.