Matematik

integrationsproblem

22. maj 2012 af davidsh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Jeg vil meget gerne integrere følgende ligning (et billede af ligningen er vedhæftet for overskuelighedens skyld): 

f(x) = (180 – (2*sin^-1(((1.25 + r^2) / 2r) – r))) / 360

r = x^2 + y^2 = 1^2

Jeg er som udgangspunkt i tvivl om, hvordan jeg skal behandle r, hvis jeg vil integrere.

På forhånd tak for hjælpen

Vedhæftet fil: ligning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2012 af mathon

   

                              (180 – (2*sin^-1(((1.25 + r^2) / 2r) – r))) / 360 er en konstant hvis r = 1


Svar #2
22. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Jeg har lavet en fejl. r kan være lig med hvad som helst i intervallet 0.5 < r < 1.5.

Dette er hele pointen i funktionen, og hvorfor jeg har skrevet, at r er lig med 1 ved jeg ikke...

x- og y-værdierne ligger også inden for et bestemt interval, men det giver jo lidt sig selv :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

En funktion er ikke en ligning. Man kan integrere en funktion, ikke en ligning. Er x2 + y2 konstant i disse betragtninger? Forekomsten af konstanterne 180 og 360 tyder på en god sammenblanding af radianer og gradtal (måske fra en lommeregner sat til grader?). I analytiske undersøgelser vil man næsten altid udelukkende regne i radianer. Det var måske en ide at formulere hele problemet.


Svar #4
22. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Hele funktionen er regnet i grader, og x og y er variabler, ikke konstanter.

Jeg kan se, at jeg har lavet en mindre fejl, da jeg konstruerede funktionen, men jeg er stadigvæk interesseret i hvordan jeg kan gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvilken variabel vil du integrere efter?

x og y kan jo godt være variable samtidig med, at der eksisterer et bånd mellem dem, f.eks. at x2 + y2 = r2 , hvor r er en konstant.


Svar #6
22. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Hvis du forestiller dig en cirkel, vil jeg gerne integrere i henhold til afstanden fra et givent punkt på cirklens periferi til y-koordinatet er lig med 0

Så jeg vil umiddelbart gerne integrere i henhold til forløbet af en cirkel. Som jeg ser det vil jeg altså gerne integrere y-værdien


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er vanskeligt at forstå meningen med det. I alt dette, er r konstant? Som jeg forstår det, er r cirklens radius? Du vil integrere med hensyn til y ?


Svar #8
22. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Ja, r er konstant i dette tilfælde, og det vil være helt fint med hjælp til bare at integrere x2 + y2 = r2


Svar #9
22. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Ved nærmere eftertanke kan jeg se, at det må være let nok at gøre selv


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Men når r er konstant er dit funktionsudtryk i #0 jo konstant for alle relevante (x,y) , som også mathon var inde på i #1.


Svar #11
22. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Beklager forviringen! 

Det er rigtigt


Skriv et svar til: integrationsproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.