Kemi

ph.. søger hjælp

22. maj 2012 af Djgyl (Slettet)

jeg sidder fast i en opgave :S
 

a) beregn ph i en 0,100 M hcl 

det har jeg regnet ud og det bliver 1.

men så kommer der spørgesmål b.

der udtages 5,00ml af denne som fortyndes med vand op til 250 ml.

B) beregn fortyndingens ph?.

facit siger 2,70 men det umuligt at komme frem til det :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ikke umuligt ;)

Du har koncentrationen (den er 0,1M). Denne tager du 5*10-3L af (jeg har omregnet fra mL til L). Dvs. du nu har:

n = V*c = 5*10-3L * 0,1M = 5*10-4mol HCl i den opløsning.

Da du har stofmængden kan du beregne koncentrationen i den nye opløsning på 250mL:

c = n/V = 5*10-4mol / 0,25L = 2*10-3M

Dette er din H3O-koncentration i opløsningen, idet at HCl dissocierer 100%. pH bliver derfor:

pH = -log[H3O] = -log(2*10-3) = 2,70


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2012 af NejTilSvampe

[HCL] = 0,100 M * 5,00 mL / 250 mL = 0,5 mmol / 0,250 L = 2,00 mM


Skriv et svar til: ph.. søger hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.