Matematik
HJÆLP TIL EKSAMEN - TRIGONOMETRI
Hej,
Jeg har to spørgsmål til matematik b eksamen som jeg desværre ikke ved hvordan jeg skal gribe an:
Spørgsmål 1:Du skal omtale definitionen af de trigonometriske størrelser og brugen af dem i en retvinklet trekant.
Endvidere skal du vise sinusrelationen.
Spørgsmål 2:Du skal vise cosinusrelationen.
Og du skal demonstrere det dobbelttydige tilfælde.
Jeg kan kontaktes på email: [email protected] og tlf.: 28511482
På forhånd tak!
Svar #3
23. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)
1) cos V = hosliggende/hypotenuse (huskes med remsen cos .... hos)
sin V = modstående/hypotenuse
tan V = modstående/hosliggende
Vis et eksempel af anvendelsen af sinusrelationen, når du kender f.eks. 2 sider og 1 vinkel.
Bonus: Vis evt. at cosinusrelationen gælder når V=90, og sammenlign med Pythagoras.
2) ??
Svar #4
23. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)
2) Vis cosinusrelationen når man kender f.eks. 3 sider.
dobbelttydige?? Menes der det tilfælde hvor der er to løsninger, når man kender to sider og en ikke-mellemliggende vinkel? (tegn og illustrer?)
Svar #5
23. maj 2012 af Tyrael (Slettet)
#0
1)
cos(v) = hosliggende katete/hypotenusen = b/c
sin(v) = modstående katete/hypotenusen = a/c
tan(v) = (sin(v))/(cos(v)) = a/b
Her skal du tale om enhedscirklen og forklare definitionen på de trigonometriske størrelser.
Det her kan du finde et afsnit om i din matematikbog - det er helt sikkert. :-)
Sinusrelationen:
For at finde sider:
a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)
For at finde vinkler:
sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c
Der står, at du skal vise sinusrelationen - her ville det være godt også at øve på beviset for denne.
2)
Her skal du "bare" bevise cosinusrelationen for det tilfælde, hvor højden falder indenfor trekanten, og det tilfælde hvor højden falder udenfor trekanten. Her skal du således tale om, hvad der sker, når du bevæger dig over i 2. kvadrant i enhedscirklen.
Svar #6
23. maj 2012 af mathon
2)
når vinkel A, a og c er kendt
og
0<A<90º
c·sin(A) <a<c
cosrelationen
a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)
hvoraf
b2 - (2c·cos(A))·b + (c2-a2) = 0
b = c·cos(A) ± √(c·cos(A))2 - (c2-a2))
Svar #7
23. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)
2) idet cosinusrelationen giver en 2.gradsligning med 2 løsninger, f.eks. hvis A=20 grader, a=3 og c=7.
Svar #8
23. maj 2012 af mathon
hvoraf
b2 - (2·7·cos(20º))·b + (72-32) = 0
b = 7·cos(20º) ± √(7·cos(20º))2 - 40)
b = 6,57785 ± √(43,2681 - 40)
b = 6,57785 ± √(3,2681)
b1 = 8,39 b2 = 4,77
Svar #9
23. maj 2012 af emine06 (Slettet)
Tusind tak for jeres hjælp, det var meget pænt af jer.
Jeg ville sætte meget stor pris på hvis i også kunne hjælpe mig med det andet spørgsmål jeg har lagt ud: det dobbelttydige tilfælde.
Mange hilsner
Skriv et svar til: HJÆLP TIL EKSAMEN - TRIGONOMETRI
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
