Matematik

Tangentligningen

23. maj 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem tangentligningen til funktionen, f(x), der går igennem punktet P(0,3). f(x)=3x2+4x+3

 

Help, please)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2012 af mathon

 

 tangentligning

                                       y = f '(0)·(x-0) + 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2012 af peter lind

Skal være f'(0) ikke f'(3)


Svar #3
23. maj 2012 af brainiak (Slettet)

#1


 

 tangentligning

                                       y = f '(0)·(x-0) + 3

Det ser faktisk forkert ud. Man skal få en af følgende resultater:

a) y=4x+4

b) y=2x-3

c) y=x+7

d) y=4x+3


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2012 af mathon

du skal selv beregne   
                                                f '(0) og indsætte i tangentligningen

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2012 af nielsenHTX

#3 det får man også hvis du udregner det i #1


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2012 af peter lind

Tangentligningen er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0) her med x0=0 og f(x0) =3. Hældningen af tangenten er f'(x0) og den skal gå gennem punktet (x0, f(x0) ) Reglerne for en ligning for en linje giver så resultatet


Skriv et svar til: Tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.