Matematik

A og b - Eksponentialfunktioner

24. maj 2012 af ChristinaVestergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj.

Jeg skal redegøre for, hvad tallene a og b betyder i en eksponentialfunktion..

a er den procentvise stigning (+1) pr. x, ikk?
men hvad med b? - er det en begyndelsesværdi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2012 af PeterValberg

se denne video

eller denne video

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2012 af mathon

    det er jo ikke nødvendigvis en stigning

                                                                               f(x) = y = b·ax

                   0<a<1                                                                                           a>1

         aftagende eksponentialfunktion                                              voksende eksponentialfunktion

                f(x) = y = b·(1+r)x                                                                        f(x) = y = b·(1+r)x

                r < 0                                                                                             r > 0

                                                                      f(0) = b·a0 = b·1 = b


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2013 af IKR (Slettet)

a er fremskrivningsfaktoren, b er starværdien


Skriv et svar til: A og b - Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.