Matematik

chain rule

24. maj 2012 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Setup:
W = M + B + SB*,
M=M(i, S, W), B=B(i, S, W), SB*=B*(i, S, W)

Opgaven er nu: take the total differential of W with respect to W
- hvordan gør jeg det?

Ved at resultatet er: dW - dM/dW*dW - dB/dW*dW - dB*/dW*dW = 0
<=> dM/dW + dB/dW + dB*/dW = 1

Men hvordan kommer jeg frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2012 af peter lind

Hvad er egentlig problemet ? Af overskriften fremgår det at du er klar over at kædereglen skal benyttes og benyttelsen af den regel fører umiddelbart til det ønskede,


Svar #2
24. maj 2012 af jyden90 (Slettet)

dvs. (hvis alle udregninger ska med):

W = M + B + SB* =>

dW/dW = dM/dW*dW/dW + dB/dW*dW/dW + dB*/dW*dW/dW <=>

dW = dM/dW*dW + dB/dW*dW + dB*/dW*dW <=>

dW - dM/dW*dW - dB/dW*dW - dB*/dW*dW <=>

dM/dW + dB/dW + dB*/dW = 1

QED

korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2012 af peter lind

ja


Svar #4
24. maj 2012 af jyden90 (Slettet)

Ok mange tak. Hvis opgaven i stedet er: take the total differential of W with respect to i
- hvorfor gir det så:
dM/di + dB/di + dB*/di = 0

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2012 af peter lind

fordi venstre side er uafhængig af i, giver differentiation af venstte side 0


Svar #6
24. maj 2012 af jyden90 (Slettet)

Endnu en gang tak. Hvis opgaven er: take the total differential of M with respect to i, W and S gir det
dM = dM/di*di + dM/dW*dW + dM/dS*dS

Hvordan viser man det? Ku rigtig godt bruge alle udregninger som i "Svar #2" da jeg bagefter ska:

take the total differential of B and B* respectivelly with respect to i, W and S


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2012 af peter lind

Det er igen kædereglen. Der gælder

df = ∂f/∂x dx + ∂f/∂y dy + ∂f/∂z dz

Her skal du blot erstatte f med M, x med i, y med W og z med S


Svar #8
24. maj 2012 af jyden90 (Slettet)

Tak. Den kendte jeg ik den regel. Hva hedder den "underregel" af kædereglen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2012 af peter lind

Det er kædereglen; men det kan da være at du har fået den på en anden måde


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2012 af peter lind

rettelse til #9. Det er definitionen på differentialet


Skriv et svar til: chain rule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.