Matematik

Hæv parantes og reducer

28. august 2005 af mjn (Slettet)
Hej!

Jeg skal lave en opgave hvor jeg skal hæve paranteserne og reducere.

Opgaven lyder sådan:
Hæv paranteserne og reducer:
ab - (a - b) - (4a - b) + (-5 - a)


Jeg er i tvivl om jeg har gjort det rigtigt, har gjort således:

ab – (a – b) – (4a – b) + ( -5 – a) =
ab – a + b – 4a + b -5 – a =
= 3b – 5a - 5



Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Parenteserne er hævet korrekt.

Svar #2
28. august 2005 af mjn (Slettet)

Ved nogle om den også reduceret korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af Duffy

Er ikke reduceret korrekt!!

(hvor bliver fx leddet med ab af?!)

Duffy

Svar #4
28. august 2005 af mjn (Slettet)

Er den reduceret korrekt nu?

ab + 2b - 6a - 5

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af Duffy

Jah, korrekt!


Duffy

Skriv et svar til: Hæv parantes og reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.