Matematik

Chi i anden

25. maj 2012 af Capion1 - Niveau: A-niveau

χ2 test

Vi har givet antal frihedsgrader og givet q værdi. p værdien kan slås op i en tabel, men hvordan udregnes den ud fra antal frihedsgrader og signifikansniveauet?

F.eks. 

3 frihedsgrader,  signifikansniveau   0,05   giver p =  7,82

3 frihedsgrader,  signifikansniveau   0,01   giver p = 11,35

3 frihedsgrader,  signifikansniveau  0,001  giver p = 16,27


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ved Chi i anden fordelingen(invers) med det antal frihedsgrader du har? Det er en slags funktion du putter noget ind i og får svaret ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2012 af peter lind

χ2(n) fordelingen er fordelingen af X12+X22+X32 + .... Xn2 , hvor X'erne er uafhængige normalfordelte stokastiske variable med middelværdi 0 og varians 1

For n = 1  kan den findes af X2 <x <=> -kvrod(x) < X < kvrod(x). Sandsynligheden for det kan findes ved at slå op i en tabel for normalfordelingen eller brug af CAS og lignende

For n>1 bliver det mere vanskeligt. Man kommer ind i beregninger af integraler, hvor der indgår flere variable, og det regner jeg ikke med at du har hørt om.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

1 - chi2.cdf (0, X2, frihedsgrader) = p    

p skal være større end sign.niv. hvis hypotesen om ensartede data skal opfyldes.

 

NB. p skal altid være mellem 0 og 1. Så det p du har opgivet må enten være procent eller X2 ...


Skriv et svar til: Chi i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.