Matematik

Eksamenssæt matematik A(25 maj, 2012)

25. maj 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, er der nogen der har eksamenssættet fra i dag(matematik A-niveau  25 maj 2012)

Kunne tænke mig at prøve regne den da jeg skal op til eksamen her næste uge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skriver ikke, inden for hvilken uddannelsesretning du søger opgavesættet. Sættene for de gymnasiale uddannelser bliver tilgængelige på www.uvm.dk efter overstået eksamen. Sættene fra dagens eksamen i STX Mat A kan findes her

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/Opgavesaet-for-stx


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nogle af opgaverne i dagens Mat A STX sæt nævnt i #1 er blevet diskuteret i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1197928


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2012 af Habiiiiiiii (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

TAK !!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Hej :)
Kan en af regne opgave 13 ud? Skal lige tjekke om jeg har fået regnet det rigtigt :)

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvorfor beskriver du ikke, hvad du selv har fået?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Jeg kan lige skrive ligningen for planen a:

først findes normalvektoren: n= EI = (-18, -132, 18)

Planens ligning er givet ved:
 

a( x - x nul) + b (y-y nul ) ? 18 ( z - z nul) = 0

Efter at have sat normalvektoren og et af de punkter i planen (valgte at tage punkt c ( 25, 117, 0 ) )

Fik jeg planens ligning til :

-18 x - 132 y + 18 z + 15894 = 0 

kan det være rigtigt ? Eller skal man bruge krydsprodukt til at finde normalvektoren??
 

Håber du kan hjælpe mig en smule på vej


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7 (Opg 13)

Jeg får ikke den samme vektor som normalvektor. Benytter man BA = [54;32;68] og BC = [-27;8;0] , fås

n = BA × BC = [-544;-1836;1296] = -4·[136;459;-324] .

En ligning for planen α er da

[136;459;-324] • [x - 25 ; y - 117 ; z] = 0 , dvs

136x +459y -324z -57103 = 0

Du kan altid efterprøve planens ligning ved at indsætte koordinaterne for A, B og C i planens ligning. Du vil da se, at kun punktet C ligger i planen med din ligning.

I spm b) skal man s9 finklen mellem de to vektorer [136;459;-324] og [326;75;-135]

I spm c) skal man undersøge om vektorerne AE = [-41;28;17] og GI = [-40;12;18] er parallelle . For to parallelle vektorer a og b skal der gælde a1/b1 = a2/b2 = a3/b3 , og dette er ikke tilfældet for de to vektorer.


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Torben du er den bedste! Tusind tak for din hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

"s9 finklen" -> "så finde vinklen"


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. maj 2012 af mathiasthor (Slettet)

Jeg skal op på torsdag i matematik.. Er det, det samme opgavesæt som dette jeg skal op i.. Eller kommer der et nyt?

 


Brugbart svar (2)

Svar #12
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Selvfølgelig giver de ikke det samme opgavesæt igen, når det først har været publiceret.


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Hej Andersen :) 
EN ting forstået jeg ikke helt ,.

 n = BA × BC = [-544;-1836;1296] = -4·[136;459;-324] ; hvor får du -4 fra?? :S Må man gerne forkorte led ??


Skriv et svar til: Eksamenssæt matematik A(25 maj, 2012)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.