Matematik

BNP vækst.. HJÆLP

27. maj 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Fra år 1960- 2006 har jeg vha. regression i Excel bestem DK's BNP. 

Jeg fik regneforskriften y=2538,7x + 52602 med en R² = 0,9904 og det fortæller mig at det er en lineær vækst.

Er det så korrekt at y er Dk's BNP, a er hældningen og b er skæringspunktet? 

 - betyder det så at DK's BNP vokser med 2538,7 hvert år og hvordan finder jeg ud af, hvad det er i procent??? 

Kan I hjælpe mig med at finde flere informationer om DK's BNP vha. regneforskriften?? 

 

Jeg har gjort det samme for Indiens BNP og der fik jeg regneforskriften y = 20145e0,077^x. 

e^0,077=1,080042. 

Hvordan finder jeg fordoblingskonstanten, den absolutte og relative vækst????

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2012 af peter lind

Det er korrekt at med den beregning angiver a hvor meget BNP vokser pr. år. Det med hvor meget det er i procent er flertydig fordi det er afhængig af hvilket år der er tale om. Har du ikke misforstået opgaven så det er en eksponentiel vækst. Det lyder mere rimeligt

Indien Der findes en formel for fordoblingskonstanten, som sandsynligvis står i din bog eller formelsamling. Den kan også findes af ligningen 2*20145*e0,077x = 2*20145*e0,077x+x1 hvr x1 er fordoblingskonstanten. Den absolutte vækst er afhængig af hvilket år der er tale om, så det giver ingen mening at tale om en generel årlig absolut vækst. Den relative vækst kan findes af kapitalformlen K = K0(1+r)n


Svar #2
27. maj 2012 af Wihi (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: BNP vækst.. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.