Matematik

Geometri

27. maj 2012 af YesMe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om hvordan opgave 2b skal udregnes (se vedhæftet fil). Jeg mener, at

|BF| = ([(|BC|-|FG|)/2]2 + 12.22)1/2

Hvordan bestemmer man arealet af flade ABFE uden at bruge den almindelige formel af arealet af trapez?

Vedhæftet fil: Opgave2Screenshot.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2012 af mathon

 

                     |BF| = √(12,202 + (4√(2)/2)2)

                     |BF| = √(12,202 + (2√(2))2)

                     |BF| = √(12,202 + 82)


Svar #2
27. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Eller hvis BD/BD' = CD/CD'

så må CD' = BD'·CD / BD = [(|BC|-|FG|)/2]·CD / BD       , hvor BD' = (|BC|-|FG|)/2

dermed

|BF| = ([CD'2 + 12.22)1/2 ?

#1

Kan du fortælle mig hvor det andet led, 4√(2)/2 kommer fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2012 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Diagonalen i bundkvadratet ABCD har længden 4√2 . Skalaforholdet mellem bundkvadratet og topkvadratet er 2, så diagonalen i topkvadratet er (1/2)·4√2 = 2√2 . Den søgte længde |BF| er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er tårnets højde 12,20 , og hvis anden katete er forskellen mellem de halve diagonaler i kvadraterne, dvs 2√2 - √2  = √2 . Vi har da

|BF|2 = 12,202 + (√2)2 = 12,202 + 2 ,

dvs.

|BF| = √(12,202 + 2)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. maj 2012 af mathon

  sidehøjden i
  trapezet ABFE
                                            htrapez = (12,202 + 12)


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Og den sidehøjde er igen katete i en retvinklet trekant hvis anden katete er 2-1 = 1 og hvis hypotenuse er BF, så

|BF|2 = htrapez2 + 12 = 12,202 + 12 + 12


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. maj 2012 af mathon

Ja det var forkert
#1

 

                     |BF| = √(12,202 + (2√(2) - √(2))2)

                     |BF| = √(12,202 + (√(2))2)

                     |BF| = √(12,202 + 2)

 


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.