Matematik

kvadratrodsregneregler og løsning af ligning

28. maj 2012 af Kamiillaxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har fået denne ligning, jeg skal løse uden hjælpemiddler:

y / 2   =   √( (3/5)2 + (4/5)2 )

jeg får resultatet til 14/5 og det er ihvertfald forkert. 

Jeg ved ikke helt hvor det går galt i mine udregninger, så jeg ville høre jeres bud på hvordan man starter med at løse den her ligning?

 

 

Tusind tak for hjælpen på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 32 + 42 = 52 , så alt under kvadratroden reduceres til 1, og dermed y = 2 .


Svar #2
28. maj 2012 af Kamiillaxx (Slettet)

men når jeg benytter den regel så kommer der til at stå:

 

y / 2  =  √((12/25)2

hvilket giver y/2 = 12/15 

og det kommer ikke til at passe :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du ganger de to brøkers tællere med hinanden, men de skal jo lægges sammen. Brøkerne har allerede fælles nævner.

(3/5)2 + (4/5)2 = 32/52 + 42/52 = (32 + 42)/52 = 52/52 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2012 af mette48 (Slettet)

√( (3/5)2 + (4/5)2 ) =√( 9/25+16/15) =√(25/25) =√ 1


Skriv et svar til: kvadratrodsregneregler og løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.