Matematik

Andengradsligninger

28. maj 2012 af krelle9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp folkens har lidt problemer med denne her ligning: 0=x^7*(2x – 7) Mener det er noget med at x skal stå udenfor ligningen men er ikke helt sikker på hvordan. Håber der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af peter lind

Brug nulreglen. Hvis produktet af flere faktorer er 0 er mindst en af faktorerne 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2012 af mathon

 

                      0 =  2·x7·(x – (7/2))                     brug nulreglen

                     


Svar #3
28. maj 2012 af krelle9 (Slettet)

1000 tak :D


Svar #4
28. maj 2012 af krelle9 (Slettet)

Bestem a så andengradsligningen   0 = ax2 + 6x – 3   har netop en løsning. Har også problemer med denne. :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2012 af nielsenHTX

#4 løs ligningen D=0

(D er diskriminanten for 2.gradsligningen)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2012 af mathon

                    d = 62 - 4·a·(-3) = 0


Svar #7
28. maj 2012 af krelle9 (Slettet)

F(x)=3x^2+4x-18

d=b^2-4*a*c

d=4^2-4*3*-18= 232

Kan det passe. Det kan det jo ikke når D skal være et kvadrattal ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2012 af nielsenHTX

#7

det drejer sig om ligningen

62 - 4·a·(-3) = 0 ⇔

36+12a=a ⇔

12a=36 ⇔

a=3


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.