Matematik

annuitetslån

29. maj 2012 af FosuZ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis man har et annuitetlån på 51000 (G) Renten er 2 %(r) pr måned og der bliver afbetalt 2000(y) pr måned over en periode på 3 år (36 måneder)(n) Ved godt hvordan man bruger gryn-formlen.

Men hvad nu hvis jeg vil regne ud hvor meget jeg skal betale tilbage, for at låne de 51000, er der en formel for det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2012 af mathon

                                   An = y·[(1+r)n - 1] / r

                                   An = 2.000·[1,0236 - 1] / 0,02 = 103.988,73

                                   renter = (103.988,73 - 51.000) = 52.988,73

bemærk
                    2% pr. måned er 26,8% p.a.


Svar #2
29. maj 2012 af FosuZ (Slettet)

Okay, er der taget højde for at beløbet man betaler renten af bliver mindre og mindre for hver måned.

Hvis man tager 51000*1,02^36 får man 104034-51000=53034kr

Er der virkelig ikke en større forskel på de 2 udregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2012 af mathon

         ydelsen
                                y udgør til hver termin summen af rente og afdrag
 

                                i begyndelsen af låneperioden er renten stor og afdraget lille

                                mod slutningen af låneperioden er renten lille og afdraget stort


           p'te afdrag
           beregnes
                                           ap = a1·(1+r)p-1                    hvor    a1 = y - G·r
 


Svar #4
29. maj 2012 af FosuZ (Slettet)

ok tror jeg forstår det nu, tak for det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. maj 2012 af mathon

 

                     1. afdrag                            980,00                       1. rente                        1.020,00         

                     2. afdrag                            999,60                        2. rente                       1.000,40                   

                     3. afdrag                        1.019,59                         3. rente                         980,41   

           .........

                    18. afdrag                       1.372,24                        18. rente                       627,76

                     30. afdrag                      1.740,33                         30. rente                      259,67        


Svar #6
29. maj 2012 af FosuZ (Slettet)

okay, kan godt se hvad du mener.


Skriv et svar til: annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.