Matematik

monotoniforhold

29. maj 2012 af Thezzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder lidt og regner på nogle gamle eksamensopgaver, da jeg skal til eksamen på torsdag.

 

En funktion f er givet ved

f(x)=x3 −4x2 +4x+5.


Bestem monotoniforholdene for f .

jeg at jeg skal gøre det på samme måde som hvis jeg skal finde toppunktet

jeg bruger differentialregning til det da jeg synes det er nemmest.

f'(x)=3x2-8x+4

f'(0)=3x2-8x+4=0

jeg ved bare ikke hvordan jeg skal komme videre da der står x2?

nogle der kan hjælpe, det en opgave uden hjælpemidler


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2012 af jnl123

løs f'(x)=0 som en almindelig andengradsligning (ved at beregne diskriminanten først). Så får du 2 løsninger, altså 2 punkter hvor monotoniforholdene ændrer sig. Dvs. der er 3 intervaller der skal gøres rede for


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.