Matematik

Hjælp tak!

29. maj 2012 af limao (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan er det nu man finder andengradspolynomiet og faktoriser det bagefter? 
- Jeg er helt lost! :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2012 af peter lind

Hvordan man finder et andetgradspolynomium er afhængig af hvilken oplysninger man har. Faktoriseringen sker ved at man finder rødderne r1 og r2 i polynomiet. Polynomiet kan så skrives a(x-r1)(x-r2) hvor a er koefficienten til x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2012 af jnl123

andengradspolynomiet af hvad?


Svar #3
29. maj 2012 af limao (Slettet)

Af f(x)= x^2-x-2 

og derefter faktoriser polynomiet og jeg kan slet ikke finde ud af det. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2012 af jnl123

f(x)= x^2-x-2 er et andengrads polynomie.. Som i #1, find de 2 løsninger r1 og r2 på normal vis (med diskriminanten først). Derefter er kan du skrive:

(x-r1)*(x-r2)

fordi hvert af de to parenteser så giver 0 hvis x hhv. er lig enten r1 eller r2


Svar #5
29. maj 2012 af limao (Slettet)

Er det så bare med at sige 

d=b^2-4*a*c

d= x^2-4*x^2*2  ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2012 af jnl123

d=b^2-4*a*c  er rigtig nok. Dvs. d=(-1)^2-4*1*(-2) =9

bagefter er de 2 løsninger til andengradsligningen:

r1 = (-b+kvrod(d)) / (2*a) = (1+3)/(2) = ?

r2 = (-b-kvrod(d)) / (2*a) = (1-3)/(2) = ?


Skriv et svar til: Hjælp tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.