Matematik

Givet funktionerne f(x) og g(x)

29. maj 2012 af lalalalama (Slettet)

Jeg har fået givet funktionerne:

f(x)=eog g(x)=2x + 3

 

a) Opstil en forskrift for den sammensatte funktion h1(x) = f(g(x))

b) Opstil en forskrift for den sammensatte funktion h2(x) = f(g(x))

c) Opstil en forskrift for den omvendte funktion f -1(x)

d) Opstil en forskrift for den omvendte funktion g -1(x)

 

Hvordan gør jeg? Har ingen anelse :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af jnl123

a) prøv og indsæt 2x+3 i stedet for x i funktionen f(x)

b) det må være g(f(x)) - så er det bare omvendt

c) du skal nå frem til at: f -1(f(x)) = x


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2012 af nielsenHTX

a)

f(g(x))=eg(x)=e2x+3

b) står det samme som i a)

men hvis der menes g(f(x))=2*(f(x))+3=2*ex+3

c)

man finder den inverse ved at isolere x så

y=ex

d) se fremgangsmåden i c)


Svar #3
29. maj 2012 af lalalalama (Slettet)

Skal jeg isolere x i c og d?

 

Så i c'eren solve(ex=0,x) ??

Og i d'eren solve(2x+3=0,x)??


Skriv et svar til: Givet funktionerne f(x) og g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.