Matematik

Differentialregning

29. maj 2012 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp :)

p(x) = y* [(x - x1) / (x0 - x1)] + y1 * [(x - x0) / (x1 - x0)]    

P(x) = y0 * [(x - x1)2 / 2(x0 - x1)] + y1 * [(x - x0)2 / 2*(x1 - x0)]    

Vis, at P'(x) = p(x)

Hvordan er det lige, jeg gør? :) 


Svar #1
29. maj 2012 af elissa92

Her er et link, der viser, hvordan jeg startede med opgaven:     http://peecee.dk/upload/view/368494


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentier udtrykket for P(x). Det er jo et simpelt 2.-gradspolynomium i x:

P'(x) = y0 · 2(x - x1) / (2(x0 - x1)) + y1 · 2(x - x0) / (2(x1 - x0)) = p(x)


Svar #3
29. maj 2012 af elissa92

Nårh ja :) Tak


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.