Matematik

Tæthedsfunktion og normalfordeling

30. maj 2012 af Annonymousterfar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået givet to spørgsmål:

 

Spørgsmål 2
Tegn en skitse af tæthedsfunktionen for X~N(10,5) og argumenter ud fra tæthedsfunktionen for at P(3<X<11)=P(X<11)-P(X≤3) og P(X>4)=1-P(X<4).  Forklar, hvordan disse sandsynligheder kan bestemmes vha. din computer.

 

Spørgsmål 3
Lad X være en normalfordelt stokastisk variabel.  Antag vi har en stikprøve med n=36 observationer, et gennemsnit x ¯=185,5 og en standardafvigelse σ=3,89.  Forklar, hvad der forstås ved et
95%-konfidensinterval for middelværdien for X og vis hvordan det beregnes.

 

Nogen der kan give mig en ledetråd til hvordan jeg beregner disse? evt. bare på via. computer, excel, geogebra etc. 

 

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af wonk (Slettet)

Spørgsmål 2:

Har du styr på hvad det betyder når der står X~N(10,5)?


Skriv et svar til: Tæthedsfunktion og normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.