Matematik

Skæring mellem to linjer

30. maj 2012 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er ved at forberede mig til Matematik A eksamen i morgen. Men jeg kom lige til at se på denne opgave fra en tidligere eksamensæt:

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne l og m, der er givet ved ligningerne:

l: 2x-3y=1

m: x+6y=8

Skal jeg isolere y eller x? Eller hvad er det jeg skal gøre her??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Du finder fællespunktet mellem de to ligninger. Dette gør du ved at løse ligningssystemet. Dette kan gøres ved hjælp af substitution, lige store koefficienters metode eller (den letteste) matrixregning


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af 012343210

isoler y eller x i den ene og sæt det ind i den anden

eksembel

l: 4x+7y=12

m: x-3y=1

 

løsning:

m: x = 1+3y

l: 4*(1+3y)+7y=12

4+12y+7y=12

19y=9

y=19/9

m: x = 1+3y

x=1+3*19/9= 7 1/3

(beklager de grimme til, men fandt bare på 2 ligninger)

 


Svar #3
30. maj 2012 af larsenmax (Slettet)

Hvis jeg ikke har regnet forkert, så har jeg fået disse resultater:

2*(8-6y)-3y=1

16-12y-3y=1

16-15y=1

-15y=-15

y=1

 

Og

2x-3*1=1

2x-3=1

2x=4

x=2

(2,1) er så skæringspunktet??


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2012 af 012343210

jep!


Skriv et svar til: Skæring mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.