Matematik

bestem forskrift uden hjælpemidler

30. maj 2012 af student1905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En vektor, alfa:(x.y)=(2. 6) er parallel med linjen l. Linjen går igennem punktet P(4,5). Bestem en forskrift for l.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2012 af 012343210

finder hældningen på linien ud fra vektoren:

a=y/x=6/2=3

finder skæringen med y-aksen ud fra punktet

f(4)=5=3*4+b

b=-7

f(x)=3x-7


Skriv et svar til: bestem forskrift uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.