Matematik

andengradsligning

30. maj 2012 af SupermandxD (Slettet)

hey.

 

er der en der kan vise mig hvordan man løser denne her ligning:

x2+x-12=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af sananez (Slettet)

d=b2-4ac

d=12- 4*1*(-12) = 49

d>0 => 2 løsninger

x=(-b-kvad(d))/2a

x=(-b+kvad(d))/2a

 

Se: http://matema10k.dk/index.php?id=541


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af nielsenHTX

a=1 b=1 og c=-12

finder diskriminanten

D=b2-4ac    D=12-4*1*(-12)=49

indsætter i 2.gradsfromlen

x=(-b+√D)/2a eller x=(-b-√D)/2a

x=(-1+√49)/2=3   eller x=(-1-√49)/2=-4  

altså er x2+x-12=0 for x=3 eller x=-4


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.