Matematik

differentialligningen

31. maj 2012 af sara2011dk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder fast med en opgave jeg har prøvet og løse den men det giver forkert resultater jeg håber en af jer kan hjælpe mig med det.

En differentialligning er givet ved dy/dx -2y=e-x

vis, at funktionen f(X) = - e-x/ 3 er en løsning til differentialligningen.

 

Håber en af jer kan hjølpe mig med det :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

Differentier f og indsæt differentialkvotienten samt funktionen i differentialligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Hvis en funktion løser en differentialligning, så er højresiden lig venstresiden. Det svarer til at sige at:

2 = 2 eller 2x^2+e^x  = 2x^2+e^x

så:

d(-e-x/3)/dx + 2*e-x/3 = e-x /3 + 2/3e-x = e-x

Som viser det ønskede


Skriv et svar til: differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.